Teniste Oyuna Yatırım Yapmak

Teniste Oyuna Yatırım Yapmak!

Sürekli olarak bahsedilen finansal kavramlardan bahsetmediğimizi tahmin ediyorsunuzdur. Ancak, yine de iş yaşamı ve finansal konular ile ilgili birkaç kavrama bakacak olursak ücretlendirme, yatırım yapma, tasarruf etme, harcama ve borç alma gibi örnekleri aklımıza getirebiliriz. İşte tam da bu noktada, bu kavramların aynı zamanda teniste oyunumuza da uyarlanabileceğini düşünebiliriz.

Harekete geçme; teniste fileye ulaşmanın yollarını aramalısınız. Fileye yönelmek demek hücuma yönelmek demektir. Örneğin, kısa bir topta ya da filedeki ortağınız hücum vuruşu yaptığında veya topu rakibinizi uzağa atacak şekilde vurduğunuzda fileye doğru hücum etmelisiniz.

Kurtarma; oyununuzda, sahip olduğunuz en uygun vuruşları beklemelisiniz. Genel olarak rakibiniz hücum vuruşları yaparken topu oyunda tutmaya çalışmalısınız. Rakibiniz rahat alanınıza doğru top attığında o elinizde olan güçlü vuruşu yapmaya çalışmalısınız. Bu durum bir yerde belli bir süre bir şansı bekleyip sakladığınız vuruşa ulaşmak demektir.

Yatırım yapma; oyunda bu kendinize yatırım yaptığınız anlamına gelir. Biraz özel antrenörlerle çalışı. Fazladan dersler alın.  Spor salonuna gidin, farklı antrenmanları deneyim. Farklı oyuncularla oynamaya çalışın.  Sonuçta, yeni fikirleri deneyin.

Ödünç alma; teniste diğer oyuncuları izlemeniz son derece önemlidir. Sizden daha iyi yaptıkları şeyleri izleyin. Ödünç alma dediğimiz şey, onununzdaki gelişiminizde sınırları zorlamaya devam etmenin bir çeşit yoludur.

Kendinize sürekli önemli yatırım soruları sorun; bir maçta puanlar arasında kendinize şu soruları sormaya devam edin:

  1. Topu izliyor muyum? Bu muhtemelen oyununuzu geliştirmek için yapabileceğiniz en önemli şeydir. Eğer topu gerçekten iyi görüyorsanız, hamlelerin daha iyi yer bulduğunu göreceksiniz.
  2. Rahatlamış mıyım? Rahatlayabilen oyuncular daha uzun süre dayanır, daha az sakatlanır ve maçlarını daha rahat bitirebilirler.
  3. Nefes alıyor muyum? Spor salonuna gidin ve antrenörünüze nefes almanın ne kadar önemli olduğunu sorun. Burnunuzdan nefes alın ve ağzınızdan verin. En önemlisi, buna gerçekten emin olun. Varsaymayın.
  4. Atışımı bitirdikten sonra rakibimin raketini izliyor muyum? Özellikle çiftlerde size en yakın rakibin raketini bir mihenk noktası olarak izleyin.

Yatırım yapmak demek sürekli sorular sormak ve emin olmaya çalışmak demektir. Kendinize bu soruları sorarak olumsuz ve gereksiz yere sizi meşgul eden düşüncelere vaktinizin olmadığını fark edeceksiniz. Böylesi bir yatırımdan daha iyi ne olabilir?